Bouwkundige brandbeveiliging2024-02-14T10:21:57+01:00

Bouwkundige brandbeveiliging

Het verhogen van de brandweerstand van dragende elementen en het beperken van de verspreiding van brand vormen de basis van bouwkundige brandbeveiliging. Bouwkundige brandveiligheid heeft als doel om de structurele integriteit van een gebouw zo lang mogelijk te bewaren.

Het is uiteindelijk de aannemer die verantwoordelijk is voor de bouwkundige brandveiligheid van het gebouw. Daarom vinden we het uitermate belangrijk om de benodigde maatregelen met betrekking tot brandveiligheid op voorhand met alle partijen te bespreken. Anti Fire Applications heeft zich de afgelopen decennia ontwikkeld tot een referentie op vlak van bouwkundige brandveiligheid. We zijn een ervaren brandbeveiligingsbedrijf en stellen onze expertise graag ter uwer beschikking. We ondersteunen u doorheen het volledige project.

  • We helpen u met het in kaart brengen van eventuele pijnpunten. We identificeren alle voegen en doorvoeringen die brandwerend gedicht moeten worden.
  • We adviseren u over de relevante richtlijnen en regelgevingen inzake brandveiligheid en uiteraard de meest efficiënte brandwerende systemen voor uw specifieke situatie
  • We zorgen er voor dat de brandwerende systemen geïnstalleerd worden volgens de regels van de kunst.  We sturen een team van ervaren technici op pad om de meest geschikte brandwerende systemen aan te brengen in uw gebouw.
  • We zorgen voor de nodige certificaten inzake brandveiligheid.
  • We ondersteunen de aannemer in het plaatsen van de brandwerende systemen en controleren de effectiviteit ervan.

Onze diensten

Anti Fire Applications is de referentie inzake bouwkundige brandveiligheid en brandpreventie. De afgelopen 35 jaar hebben we de brandweerstand van een heleboel gebouwen in zeer uiteenlopende sectoren verbeterd. We hebben naam en faam verworven als specialist inzake brandveiligheid en brandwerende toepassingen.

Anti Fire Applications is een ervaren brandbeveiligingsbedrijf met diepgaande expertise inzake:

Anti Fire Applications is uw betrouwbare specialist voor passieve brandbeveiliging. Wilt u meer weten over de verschillen tussen passieve en actieve brandbeveiliging lees het hier.

FAQ – Frequently Asked Questions

Welke soorten passieve brandbeveiliging biedt Anti Fire Applications aan?2023-07-17T10:54:22+02:00

Anti Fire Applications biedt een ruim assortiment passieve brandbeveiligingsdiensten aan, waaronder het installeren van brandwerende wanden, plafonds en deuren, het aanbrengen van brandvertragende coatings op structurele elementen, het plaatsen van brandwerende isolatie, het aanbrengen van brandwerende voegen, het installeren van brandwerende omkasting en beplating en ander brandwerend materiaal.

Hoe weet ik welke passieve brandbeveiligingsoplossingen het beste zijn voor mijn gebouw?2023-07-17T10:54:00+02:00

Anti Fire Applications kan een risicoanalyse uitvoeren om te bepalen welke passieve brandbeveiligingsoplossingen het meest geschikt zijn voor uw gebouw. Hierbij wordt rekening gehouden met factoren zoals het type gebouw, de gebruiksfunctie, de aanwezige brandrisico’s en de geldende bouwvoorschriften.

Waarom is het belangrijk om passieve brandbeveiliging toe te passen in mijn gebouw?2023-07-17T10:53:31+02:00

Passieve brandbeveiliging is van vitaal belang voor de veiligheid van mensen en eigendommen in gebouwen. Het beperkt de verspreiding van vuur en rook, waardoor mensen meer tijd hebben om het gebouw veilig te verlaten en de brandweer meer tijd heeft om de brand te blussen. Omdat het gebouw langer rechtop blijft staan, zal het de schade aan eigendommen beperken en de herstelkosten verlagen.

Wat is passieve brandbeveiliging en hoe werkt het?2023-07-17T10:53:09+02:00

Passieve brandbeveiliging is het geheel aan bouwkundige oplossingen die de verspreiding van brand in een gebouw beperken, meestal door middel van compartimentering en bouwkundige aanpassingen. Compartimentering betekent dat het gebouw in verschillende brand- of rookcompartimenten wordt opgedeeld. Bouwkundige brandbeveiliging wordt toegepast op de verschillende compartimenten om de verspreiding van rook en vuur tot een minimum te beperken. Vaak voorkomende bouwkundige oplossingen zijn brandwerende wanden, omkastingen, voegen, plafonds en deuren.

Is Anti Fire Applications gespecialiseerd in een bepaalde industrie?2023-07-17T10:52:15+02:00

Anti Fire Applications is gespecialiseerd in passieve brandbeveiliging voor een breed scala aan industrieën, waaronder de zorgsector, het onderwijs, de industrie en de utiliteitsbouw. We bieden passieve brandbeveiligingsoplossingen op maat aan voor zeer specifieke industrieën en situaties.

Hoe kan ik een offerte aanvragen voor passieve brandbeveiliging van Anti Fire Applications?2023-07-17T10:47:26+02:00

U kunt een offerte aanvragen via ons contactformulier of door een email te sturen naar info@antifireapplications.be.

Anti Fire Applications

Anti Fire Applications is een absolute autoriteit op vlak van brandbeveiliging voor bedrijven. Vanuit ons hoofdkantoor te Antwerpen, strekken onze diensten zich uit over de ganse Benelux om de brandveiligheid van alle types gebouwen te verbeteren.

Als erkend brandbeveiligingsbedrijf zorgen we er voor dat uw project gecertificeerd wordt met de nodige classificatierapporten.

Meer over Anti Fire Applications
Informatie voor uw lastenboek

Zoekt u een betrouwbare partner voor uw project?
Wilt u gedetailleerde informatie over onze diensten of producten?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.

Go to Top