Brandwerende omkasting

Brandwerende omkasting wordt opgebouwd uit brandvertragende platen. Deze panelen worden gebruikt ter bescherming van de structurele elementen van een constructie, maar ook om nutsleidingen te vrijwaren van brand.

Door stalen kolommen en liggers te voorzien van een brandwerende omkasting, verhoogt u hun brandweerstand tot zelfs 240 minuten. De extra tijd die u wint door het aanbrengen van omkasting met brandwerende platen is cruciaal voor het behoud van de stabiliteit van het gebouw tijdens de brand.

Brandwerende omkasting van luchtkanalen en nutsleidingen

Brandwerende omkasting met brandwerende platen
Brandwerende omkasting met brandvertragende platen

Rook, warmte en vlammen verspreiden zich vrij makkelijk door de ventilatiekanalen tussen verschillende brandcompartimenten. Het plaatsen van een brandklep biedt de oplossing. In sommige gevallen volstaat het plaatsen van een brandklep echter niet en moeten de luchtkanalen tussen de verschillende compartimenten volledig bekleed worden met brandvertragende panelen. Het aanbrengen van een omkasting met brandwerende platen garandeert een verhoogde brandweerstand en helpt zo om de verspreiding van brand tot een minimum te beperken.

Omdat nutsleidingen meestal een brandbare samenstelling hebben, is een brandwerende behandeling geen overbodige luxe. De mogelijkheden voor het brandwerend behandelen van nutsleidingen zijn brandwerende omkasting of een brandwerende coating.

RO omkasting

De afgelopen 35 jaar hebben we een heleboel expertise opgebouwd met betrekking tot brandwerende beplating. Uiteraard werken we uitsluitend met RO platen, panelen en brandschotten van topkwaliteit. We gebruiken uitsluitend brandwerende beplating van gerenommeerde merken als Promat of Rockwool.

Promatect brandwerende platen – Promat

Promat brengt een ruim assortiment brandwerende platen uit onder de naam Promatect. In de meeste gevallen gebruiken we Promatect H, Promatect 100 of Promatect L brandvertragende panelen voor het opbouwen van een brandwerende beplating. Naast brandwerende omkastingen behoren ook zelfdragende brandwerende wandconstructies, brandwerende schachtwanden, brandwerende luiken, brandwerende plafonds, brandwerend plenum, brandwerend steeldeck en brandwerende lucht- en ventilatiekanalen.

Gedetailleerde informatie over Promatect 100 – Brandwerende platen
Gedetailleerde informatie over Promatect H – Brandwerende platen
Gedetailleerde informatie over Promatect L500 – Brandwerende platen

Conlit Ductrock brandwerende platen – Rockwool

Conlit Ductrock is een brandwerende isolatieplaat van Rockwool voor de brandwerende isolatie van rechthoekige en/of ronde metalen ventilatie- en luchtkanalen.
In bepaalde gevallen moeten luchtkanalen in werking blijven tijdens brand. Een ontrokingskanaal (luchtkanaal dat rook wegzuigt uit andere lokalen) kan nooit voorzien worden van een brandklep. Door plaatsgebrek of andere structurele beperkingen is het plaatsen van een brandklep in bepaalde gevallen geen optie. Brandwerende beplating biedt de oplossing. Conlit Ductrok brandwerende isolatieplaten van Rockwool kunnen gebruikt worden om deze kanalen brandwerend te bekleden. Brandwerende beplating Promatect L500 behoort ook tot de mogelijkheden.

Gedetailleerde informatie over Conlit Ductrock – Brandwerende isolatieplaat

Anti Fire Applications

Anti Fire Applications is een absolute autoriteit op vlak van brandbeveiliging voor bedrijven. Vanuit ons hoofdkantoor te Antwerpen, strekken onze diensten zich uit over de ganse Benelux om de brandveiligheid van alle types gebouwen te verbeteren.

Als erkend brandbeveiligingsbedrijf zorgen we er voor dat uw project gecertificeerd wordt met de nodige classificatierapporten.

Meer over Anti Fire Applications
Informatie voor uw lastenboek

Zoekt u een betrouwbare partner voor uw project?
Wilt u gedetailleerde informatie over onze diensten of producten?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.