Brandwerende voegen

Brandwerende voegen zijn essentieel om de verspreiding van brand te vermijden. Brandwerende voegvulling wordt gebruikt voor het afdichten van spleten, voegen, scheuren, openingen voor kabeldoorvoeren, aansluitingen tussen muren en plafondplaten, enz.

Elk nieuw gebouw wordt voorzien van uitzettingsvoegen. Hierdoor kan het gebouw op eigen ritme uitzetten en krimpen zonder dat er zich krimpscheuren voordoen. Meestal zorgen uitzettingsvoegen niet voor een perfecte afsluiting tussen wanden of vloeren, waardoor het gevaar voor brandverspreiding reëel is. Daarbij komt dat deze voegen vaak zichtbaar en daardoor minder mooi ogen. Brandwerende voegvulling is de brandveilige én esthetische oplossing bij uitstek.

Niet alleen het brandwerend afdichten van voegen is belangrijk. Iedere opening in uw gebouw moet brandwerend afgedicht worden om brandverspreiding tegen te gaan. Beperkt brandgevaar. Reken op een specialist in brandbeveiliging.

Brandwerende voegen in de praktijk

Brandwerende voegen - Emoflam N
Emoflam N – brandwerende voegen

Zowel bij nieuwbouw- als renovatieprojecten moet u rekening houden met enkele Belgische en Europese richtlijnen inzake brandveiligheid. Het brandwerend afdichten is een absolute must wanneer u de verspreiding van brand tot een minimum wilt beperken. Brandwerende voegen zetten uit wanneer ze in contact komen met hitte en beperken zo de verspreiding van vuur tot een minimum. Welke brandwerende voegen het meest efficiënt zijn voor uw gebouw is afhankelijk van het type gebouw en de constructie zelf. Meer dan 35 jaar ervaring maakt Anti Fire Applications tot de referentie voor het plaatsen van brandwerende voegen.

We gebruiken uitsluitend brandwerende voegvulling van topkwaliteit. Voor het brandwerend maken van voegen zweren we bij producten als Pensil 300, Emoflam N of Promafoam C.

Brandwerende EI voegen

Het brandwerend afdichten van voegen is essentieel om de verspreiding van vuur en rook tegen te gaan. Brandwerende voegen worden vooral gebruikt in spleten, voegen, gaten, scheuren of openingen van stalen buis- en kabeldoorvoeren, aansluitingen tussen gemetselde muren en aansluitende plafondplaten, uitzettingsvoegen, enz. Doorgaans gebruiken we 3 verschillende producten om voegen brandwerend te dichten:

Pensil 300 – Brandwerende voegkit

PENSIL® 300 is een één component, neutraal uithardende siliconenkit voor het afdichten van voegen en openingen. Het vertraagt bij brand de verspreiding van vuur, rook, toxische gassen en water. PENSIL® 300 heeft een uitstekende hechting (zonder gebruik van primers) op de meest gebruikte bouwmaterialen zoals glas, hout, aluminium, staal, metselwerk en beton. Door de zeer goede bewegingsabsorptie van de siliconenkit blijft de brandwerende voeg intact en hebben de normale gebouwverplaatsingen geen invloed op de brandwerende werking van de voegen.

Gedetailleerde informatie over Pensil 300 brandwerende voegkit

Emoflam N – Brandwerende voegvulling

Emoflam N is een brandwerende voegvulling op basis van minerale onbrandbare vezels. Deze brandwerende voegvulling leent zich uitstekend voor toepassing in uitzettingsvoegen, dichtingsvoegen voor brandovens en warmtegeleidingsdrempels rond buizen. Emoflam N biedt dankzij zijn hoog silicium gehalte een optimale chemische weerstand tegen normale invloeden.

Gedetailleerde informatie over Emoflam N brandwerende voegvulling

Promafoam C – Brandwerend schuim voor voegen

PROMAFOAM® -C is een brandwerende isolatieschuim op basis van gemodificeerd polyurethaan. Eenmaal uitgezet zal het schuim stevig zijn, maar toch nog flexibel genoeg gedurende een 20-tal minuten. Het schuim is ondoordringbaar voor gas, vlammen en water.

Gedetailleerde informatie over Promafoam C brandwerend schuim voor voegen

Anti Fire Applications

Anti Fire Applications is een absolute autoriteit op vlak van brandbeveiliging voor bedrijven. Vanuit ons hoofdkantoor te Antwerpen, strekken onze diensten zich uit over de ganse Benelux om de brandveiligheid van alle types gebouwen te verbeteren.

Als erkend brandbeveiligingsbedrijf zorgen we er voor dat uw project gecertificeerd wordt met de nodige classificatierapporten.

Meer over Anti Fire Applications
Informatie voor uw lastenboek

Zoekt u een betrouwbare partner voor uw project?
Wilt u gedetailleerde informatie over onze diensten of producten?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.