Brandveilig renoveren

Passief brandveilig renoveren

Vaak wordt bij brandveilig renoveren gedacht aan brandveilige deuren, brandalarmen of rookmelders. Uiteraard zijn dit belangrijke stappen omtrent brandveiligheid, maar alles start bij bouwkundige brandbeveiliging door compartimentering. Door passieve brandbeveiliging toe te passen, garanderen we een optimale brandweerstand van uw gebouw.

Het resultaat? Indien er toch brand ontstaat, wordt de structuur van uw woning minder snel aangetast. Zo heeft u meer tijd om bewoners of werknemers in veiligheid te brengen. Uw vluchtroute blijft dankzij compartimentering altijd brand- en rookvrij.

Wat houdt brandveilig renoveren door passieve brandbeveiliging in?

Dankzij passieve brandbeveiliging toe te passen tijdens uw renovatiewerken, wordt de verspreiding van vuur, rook en giftige gassen tot een minimum beperkt. Zo heeft u voldoende tijd voor evacuatie. U hoopt het nooit mee te maken, maar vandaag de dag moeten gebouwen nog steeds geëvacueerd worden door brand. Wij zorgen ervoor dat dit veilig en snel verloopt. Hoe?

  • Brandveiligheid verhogen door het gebruik van brandwerende materialen
  • Bescherming van de draagstructuur, technische uitrusting, afdichtingen en voegen
  • Compartimentering met behulp van Rf bouwelementen
  • Beveiliging van vluchtwegen

De afgelopen 35 jaar is Anti Fire Applications uitgegroeid tot een autoriteit op vlak van passieve brandbeveiliging en brandpreventie. Wij staan u graag bij tijdens uw renovatiewerken.

Bouwkundige brandbeveiliging bij renovaties: hoe werkt dat?

De basis van bouwkundige brandbeveiliging tijdens renovatiewerken? Het verhogen van de brandweerstand van dragende elementen en het beperken van de verspreiding van brand. Zo wordt de structurele integriteit van uw gebouw zo lang mogelijk bewaard.

Hoe Anti Fire Applications uw brandveilige renovatiewerken ondersteunt

Anti Fire Applications is een ervaren brandbeveiligingsbedrijf. We ondersteunen u graag doorheen uw volledige project:

  • We helpen u met het in kaart brengen van alle pijnpunten. We identificeren alle voegen en doorvoeringen die brandwerend gedicht moeten worden.
  • We adviseren u over de relevante richtlijnen en regelgevingen inzake brandveiligheid en de meest efficiënte brandwerende systemen voor uw specifieke situatie.
  • We installeren uw brandwerende systemen volgens de regels van de kunst.
  • We voorzien de nodige certificaten inzake brandveiligheid.
  • We ondersteunen de aannemer in het plaatsen van de brandwerende systemen en controleren de effectiviteit

Voorzie tijdens uw renovatie veilige vluchtroutes dankzij brandcompartimentering

Het is van onschatbare waarde om de verspreiding van de brand zo lang mogelijk tegen te houden. Daarom plaatsen we, terwijl de muren bloot liggen, brandscheidingen. Zo delen we uw gebouw op in verschillende brandcompartimenten. Hiervoor gebruiken we uitsluitend brandwerende producten van gerenommeerde merken met een bewezen brandweerstand. De plaatsing gebeurt met de hoogste nauwkeurigheid.

Door brandcompartimentering te voorzien in uw gebouw, geeft u uw klanten en personeel extra tijd wanneer het er echt op aankomt.

Brandwerende systemen voor renovaties

Om de brandweerstand van uw gebouw te verhogen, werken we uitsluitend met brandwerende systemen van topkwaliteit. Al onze producten voldoen aan de strengste Belgische en Europese richtlijnen omtrent brandveiligheid.

Anti Fire Applications

Anti Fire Applications is een absolute autoriteit op vlak van brandbeveiliging voor bedrijven. Vanuit ons hoofdkantoor te Antwerpen, strekken onze diensten zich uit over de ganse Benelux om de brandveiligheid van alle types gebouwen te verbeteren.

Als erkend brandbeveiligingsbedrijf zorgen we er voor dat uw project gecertificeerd wordt met de nodige classificatierapporten.

Meer over Anti Fire Applications
Informatie voor uw lastenboek

Zoekt u een betrouwbare partner voor uw project?
Wilt u gedetailleerde informatie over onze diensten of producten?
Laat uw gegevens achter. We contacteren u zo spoedig mogelijk.